Kvarteret Lönnen

Globalhus och Skara kommun utvecklar framtidens boendemiljö på några minuters promenadavstånd från Skara centrum. Området präglas av det stadsnära kvarteret och blir en naturlig fortsättning av staden med närhet till all tänkbar serviceoch kultur.

OMRÅDET
Med utsikt mot staden och kyrktornen ligger kvarteret Lönnen som en naturlig vidareutveckling av stadskärnan. Kvarteret har präglats av tankarna kring trädgårdsstaden där det skapats naturliga mötesplatser inom kvarteret, bland annat genom den gemensamma gårdsgatan. Vi erbjuder ett miljövänligt boende du själv äger, till konkurrenskraftiga priser. Byggnaderna är högkvalitativa minienergihus, vilket bidrar till ett lite godare samvete och en mer hållbar utveckling.

OMGIVNING
Skara är de korta avståndens stad. I kvarteret Lönnen finner du ett boende med närhet till det mesta. Vårdcentralen ligger alldeles bredvid och du kan välja mellan de olika promenadstråken eller cykelvägarna in till centrum med gott om affärer. På vägen kan du beundra domkyrkan med sina höga gotiska torn; kallade ”Skara byxor” eller flanera runt i lärdomskvarteren och fundera på hur det var att bo i Djäknestaden för sådär 1000 år sedan. Eller varför inte promenera förbi Västergötlands museum bort till Fornbyn, Skaras eget lilla Skansen. Ett härligt strövområde alldeles intill, både för vuxna och barn. Men Skara är mer än själva stadskärnan. Den sköna naturen väntar runt knuten. Vallebygden där du kan fiska och vandra i sex olika naturreservat och Hornborgasjön, där finns det fåglar och fornminnen som ingen annanstans.

Historik
I Skara finns en genuin och stark historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden och ännu längre. På flera platser i kommunen kan du finna fornlämningar från både järnålder, vikingatid och medeltid. På medeltiden var Skara en stor stad med sina 800 invånare. Idag är det en idyllisk småstad och en stolt kulturstad med 18 000 invånare. Perspektiven ändras men mycket är kvar av den medeltida karaktären, till exempel den magnifika domkyrkan mitt i centrum, som är själva symbolen för Skara. Gatunätet i anslutning till kyrkan har fortfarande sin medeltida sträckning och stadens funktion som biskopsstad och lärdomsstad är alltjämt kvar sedan medeltid.


Ladda hem folderKontakt
Kontaktperson: Thomas Johansson
Telefon: 0708-63 59 34
Epost: thomas.johansson@globalhus.se
Adress: St. Mikaelsgatan 1
451 40 Uddevalla
Globalhus Sweden AB
Huvudkontor: Lagerbergsgatan 33, 451 31 Uddevalla
Tel: 0522-398 00
 
Majako - Webbdesign & Ehandel