Globalhus Lerum

"Ett oslagbart engagemang"
– Vi hade aldrig någon tanke på att bygga ett lågenergihus. Det var
liksom inte med i planerna.


Vi skulle bygga VÅRT hus helt enkelt, huset vi ska leva i. Att det sedan visade sig vara ett lågenergihus från GlobalHus som var det smartaste alternativet, det är ju bara en ren bonus. För smartast, det är det.

Hur ska man annars förklara ett hus som vårt, där man med stora öppna ytor och rejäla fönster överallt ändå kan komma ner i driftskostnader som ligger unde traditionella passivhus?

På punkt efter punkt har vi räknat oss fram till att där de ekologiska alternativen inte är billigast i anskaffningskostnad (och det är de ibland), så vinner man ändå i driftskostnad på att göra rätt. Och engagemanget från GlobalHus sträcker sig inte bara till att ta fram de bästa förutsättningarna och underleverantörerna - de finns där hela tiden. Jag vet inte hur många sena kvällar och helger jag har ringt och frågat och kollat och undrat; dom har alltid ställt upp. Kunde inte ha varit bättre.
fakta om huset
Fredrik och Pernilla Wenehults hus i Lerum
Beräknad uppvärmd yta: 415 m² (i tre plan)
Plan 3: 51 m² (inredningsbar vind)
övre plan: 182 m²
Entréplan: 182 m²


Arkitekten Sven Larsson har ritat huset enligt familjen Wenehults önskemål. Huset kommer med största sannolikhet vara med i en EU-studie kring möjligheten att bygga stora enfamiljshus med låg energiförbrukning trots sin storlek.
Globalhus Sweden AB
Huvudkontor: Lagerbergsgatan 33, 451 31 Uddevalla
Tel: 0522-398 00
 
Majako - Webbdesign & Ehandel