Globalhus Hjälmared

"Precis som vi tänkt oss"

Jag kom i kontakt med GlobalHus på Hem & Villa mässan i Göteborg hösten 2008. Vi hade redan bestämt oss för att bygga ett lågenergihus och varit i kontakt med både arkitekter och olika husföretag. Killen på mässan övertygade oss snart om att GlobalHus var ett tänkbart alternativ. Vi hittade en modell som liknade vår ursprungstanke och med en del tillval och personliga förändringar kände vi att det här kunde vara huset för oss.

Vi har tidigare både renoverat hus och bott i färdigt hus, men det är första gången vi bygger nytt. Vi var säkra på att vi ville ha solfångare, det har vi haft förut och upplevt som mycket energisparande. Med de nya tätare materialen blir ju energibesparingen i ett nybyggt hus också maximal. Vi har inte flyttat in än men känner oss säkra på att det här rent energibesparingsmässigt, har varit en god affär. Dessutom har huset blivit precis som vi tänkt oss. Det ser jag som en av GlobalHus största fördelar, att man har tillvalsmöjligheterna som gör att man kan göra huset till sitt.

fakta om huset
Thomas och Britt-Marie Schale i Hjälmared

Boyta: 133 m²
Familjen Schale utgick från GlobalHus nr 5 men valde garage istället för carport. Ingången flyttades så att den hamnade i söderläge. Den lilla gästtoaletten omplacerades och sattes bredvid ingången. Val av färg runt fönster och karmar samt val av köksluckor och badrum har familjen Schale gjort själva.

Globalhus Sweden AB
Huvudkontor: Lagerbergsgatan 33, 451 31 Uddevalla
Tel: 0522-398 00
 
Majako - Webbdesign & Ehandel