vår vision: det handlar inte bara om att välja ett hus.

Det handlar om att bygga ett liv. Någonstans där ni ska leva, andas, drömma. Länge. Det är därför det är så viktigt att tänka efter före. Och hitta ett boende som ger mer energi än det tar. Bokstavligt, och bildligt. Det är därför vi gör hus som är lika kloka ur ett kortsiktigt ekonomiskt perspektiv, som ett långsiktigt ekologiskt. Så tänker vi. Hur tänker du?

1. Hållbar utveckling – lokalt och globalt.

Våra hus är prisvärda redan från start, men det är i det långa loppet man inser vidden av detta. Genom byggelementens uppbyggnad undviks köldbryggor vilket leder till mycket energieffektiva byggnader med optimal materialanvändning. Byggmaterialet har lång hållbarhet, åldras väl och blir hårdare med åren.

2. Alla vet att solen värmer.
Vi vet att utnyttja det.

Solenergi är standard i alla våra hus. Faktum är att vårt uppvärmningskoncept bygger helt på förnyelsebar energi från luft, sol och vind. För oss är det självklart att försöka utnyttja de resurser som reducerar den skadliga miljöpåverkan. I alla led. Till och med golvvärmen är vattenburen solenergi, ingjuten i bottenplattan.

3. Rent hus – astma och allergiaspekten.

I täta hus krävs luftbehandlingsaggregat. Användandet av sådana bidrar till att husen alltid har en ren och fräsch inomhusluft. Dessutom rekommenderas isoleringen vi använder av Astma och Allergiförbundet.

4. Gör inte slut på mer än du behöver.

U-värde är ett mått på värmeläckaget genom en konstruktion. Ju lägre siffra, desto lägre läckage - och därför desto bättre U-värde. Goda energivärden genom hög täthet leder inte bara till minskad växthuseffekt, utan också avsevärt lägre driftskostnader.

5. Vi nöjer oss inte med mindre än en Svan .

Vi är inte där än, men vi jobbar på det! Vi ligger redan långt under rådande miljönormer, men målet är att kunna Svanenmärka alla våra hus. Vi har en tydlig miljöpolicy som innefattar alla delar av byggprocessen, från arkitektarbetet till tillvalen.

6. Skräddarsydda lösningar – tillval för personlig prägel.

Hos oss väljer du själv hur du vill att det skall se ut, från husmodell till köksinredning och fasad-beklädnad. Antingen du vill hitta egna vägar eller ta en titt på våra tillval är huvudsaken att du hittar det som passar just dig. Och du slipper kostsamma överraskningar. Oavsett hur spartanskt eller extravagant ditt drömhus blir, vet du innan vad det kommer att kosta i slutändan. På öret.
 

vi bygger områden med hus som har riktigt låg energiförbrukning

Vi erbjuder dig hus med innovativ byggteknik som ger en renare och friskare innemiljö kombinerat med solenergi och "grön el", vilket markant sänker dina driftkostnader utan att för den sakens skull nämnvärt fördyra huspriset. På så sätt värnar du både om din ekonomi och om miljön!
Globalhus Sweden AB
Huvudkontor: Lagerbergsgatan 33, 451 31 Uddevalla
Tel: 0522-398 00
 
Majako - Webbdesign & Ehandel